top of page

't Zuivelhoekje Wageningen 'Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak'

't Zuivelhoekje

20 mrt. 2017

’t Zuivelhoekje Wageningen bekroond als Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland!

Woerden, 20 maart 2017 - Tijdens het jaarlijkse Branche-Event van het Vakcentrum, Kaas en Delicatessen is ’t Zuivelhoekje Wageningen uitgeroepen tot “Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2017”.

  

Gepassioneerde ondernemer

De gepassioneerde visie en de ruime kennis van de producten die worden verkocht, onderstrepen volgens de jury het ondernemerschap van ’t Zuivelhoekje Wageningen van de heer Wissing. Het zeer uitgebreide assortiment buitenlandse kaas wordt gepresenteerd in een uitnodigende winkel waar beleving dagelijks centraal staat.

  

Nationale competities

Een onafhankelijke jury (bestaande uit een vakjury, een collega-winkelier uit een andere branche en een consumentenjury) heeft tussen 16 januari en 10 februari de winkels bezocht die hebben deelgenomen aan de voorronde. Na 20 februari zijn de vijf finalisten per categorie bezocht door drie andere juryleden (de categoriewinnaar van 2015, een collega-winkelier uit een versbranche en een consument). Ook deze juryleden hebben de winkels onafhankelijk van elkaar beoordeeld. De einduitslag is bepaald op basis van de bevindingen uit de beide juryrondes.

  

Onderscheidend ondernemen

De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeel(sbeleid), hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een consumentenjury, die zich niet bekend maakte in de winkel, het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers. Volgens de jury is heel duidelijk geworden dat je een onderscheiding alleen wint als je daadwerkelijk onderscheidend onderneemt. Dat kan alleen als je tot de top van de branche behoort.

  

Certificering Foodspecialiteitenwinkels

Deelname aan de Nationale Competities staat uitsluitend open voor bedrijven die in het bezit zijn van het certificaat Foodspecialiteitenwinkel. Deze Certificering Foodspecialiteitenwinkels is een jaarlijkse controle op meer dan 100 verschillende bedrijfsaspecten. Daarbij spelen hygiëne en versheid een doorslaggevende rol. Daarnaast worden de winkel, de ondernemer en/of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling en vakkennis/adviesvaardigheid.

 

Organisatie

De Landelijke Competities en de certificering Foodspecialiteitenwinkel zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen te Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl

bottom of page