top of page

Kaas

FSF_8080.jpg

Bij ’t Zuivelhoekje treft u een zeer uitgebreid assortiment kaas aan bestaande uit zo’n 450 soorten. We beschrijven hier zes productgroepen zodat u een idee krijgt van ons assortiment. Echter in onze winkel kunnen we u veel meer vertellen over alle kazen. Een bezoekje waard dus!

Boeren- en boerderijkazen
boerenkaas vierkant.jpeg

Ontdek de magie van Boerenkaas, een naam die de EU speciaal beschermt voor kazen die met liefde worden gemaakt door de boer(in) op hun eigen boerderij, met rauwe melk rechtstreeks van hun eigen veestapel. 'Brussel' heeft deze Boerenkaas bekroond met de prestigieuze erkenning van Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).

​

Kaas van de Boerderij wordt ook vervaardigd met melk van eigen dieren, zij het met een kortstondige verwarming tijdens de kaasbereiding om eventuele ongewenste bacteriën te elimineren. Het is een delicate dans tussen het behouden van smaakrijkdom en het zorgen voor veiligheid. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil saaie kaas!

​

Van jong tot oud, onze boeren- en boerderijkazen zijn ware smaakavonturen, variërend van 4 weken tot 3 jaar oud. Maar dat is nog niet alles! Ervaar de creatieve twist met toevoegingen zoals komijn, brandnetel, peper, truffel en mosterd.

Noord-Hollandse kazen

Duik in de wereld van onze Noord-Hollandse kazen, gemaakt met 100% weidemelk. Bij ons komt die melk rechtstreeks van boerderijen waar blije koeien van het voorjaar tot het najaar minstens 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag, de wei onveilig maken. Het resultaat? Een smeuïge kaas boordevol karakter en onweerstaanbare smaak.

​

Ontdek de variëteit in ons assortiment, met Noord-Hollandse kazen die variëren van jeugdig 4 weken tot volwassen 3 jaar. Maar er is meer! Ervaar de lichtheid van onze 35+ kazen en de verrassende twist van Noord-Hollandse kazen met komijn. Laat je smaakpapillen genieten van een moderne, levendige kaaservaring.

Noordhollandse kazen.jpg
Geiten- en schapenkazen
PHOTO-2025-02-14-12-31-10.jpg

Bij ons straalt trots van het schap met Nederlandse geiten- en schapenkazen! Een absolute ster is de extra belegen Sikkepit geitenkaas van de Klaver-familie in het schilderachtige Winkel, kop van Noord-Holland. Fun fact: deze kaas heeft al meerdere grote prijzen in de wacht gesleept bij de prestigieuze International Cheese Awards in het Engelse Nantwich. De kaasbeurs trekt de crème de la crème van zo'n zeventig landen wereldwijd aan.

​

Maar dat is niet alles! Ontdek de jonge en belegen geitenkaas van de familie Klaver, allemaal vegetarisch gestremd. En dan hebben we nog meer pareltjes zoals de jonge biologische geitenkaas met fenegriek en basilicum uit Ouddorp (Floortje Fenegriek), de geitenkaas met Italiaanse kruiden uit Lunteren, gemaakt van de puurste ingrediënten, verantwoord lekker! En de biologische blauwe geitenkaas van Bastiaansen. Een heuse smaaksensatie!

​

Laten we de schapenkazen niet vergeten. Onze heerlijke schapenkaas komt van de Rispens-familie in het Friese Morra. Veel smaak, maar nét genoeg zout om het interessant te houden.

Buitenlandse kazen

Ons assortiment is als een internationale reis voor je smaakpapillen. Laat je betoveren door witschimmel- en rode korstkazen die de finesse van Lombardije tot Normandië vertegenwoordigen.

 

Proef de verfijnde smaken van een truffel-Taleggio uit Lombardije, of de rijpheid van een Brie de Meaux, rechtstreeks geïmporteerd uit het hart van Frankrijk. Voor de durfallen hebben we de blauw geaderde kazen uit de majestueuze Picosgebergte in Noord-Spanje, en de fluweelzachte biologische Korenbloem uit het schilderachtige Denemarken.

​

En dan hebben we nog niet eens gesproken over onze bijzondere geiten- en schapenkaasjes! Laat je verleiden door een geitenkaasje bedekt met rozenblaadjes of een Saint-Maure de Touraine.

​

Verlies jezelf ook in de heerlijke wereld van bergkazen met toppers zoals de Schlossberger Alt uit Zwitserland en de Comté Reserve van Marcel Petit uit de Franse Jura. Ontdek de grenzeloze smaken die onze wereldwijde kaasreis te bieden heeft!

FSF_8127.jpg
biologische kaas.jpg
Biologische kazen

In de spotlight staan de pareltjes van Remeker, met hun natuurlijk gerijpte korst, gemaakt van volle, romige melk van vrolijke Jersey koeien. Een ware traktatie voor je smaakpapillen.

​

Maar dat is niet alles! De familie Van Schie en de familie Zwetsloot brengen het Groene Hart tot leven met hun Wilde Weide kazen. Biologische rauwmelkse meesterwerken die de natuur en het landschap omarmen bij elke productiestap. En laten we de Kinderdijk niet vergeten – biologisch en vegetarisch gestremd voor de bewuste genieter.

 

Voor de liefhebbers van blauwgeaderde kunstwerken hebben we de kazen van Bastiaansen die elke hap tot een smaakexplosie maken.

Streekkazen

Het kaasavontuur rond Wageningen, waar lokale smaken samenkomen en elk stukje kaas een verhaal vertelt! Neem bijvoorbeeld de Double Dutch van Meester-Affineurs in Rhenen, een smeuïge symfonie van romige koemelk van de MRIJ en geitenkaas, met een ondeugend laagje druivenbladeren dat hen scheidt.

​

En wat dacht je van de Mordicus Bierkaas? Deze unieke creatie wordt geboren uit 100% verse Montbéliardemelk en ondergaat een rijpingsritueel waarbij het herhaaldelijk wordt gewassen in het mysterieuze Mordicus bier van de Stadsbrouwerij Wageningen. Een kaas met een karakter zo robuust als de stad zelf.

​

En dan hebben we nog de lokale held, de Wageningsch Roem. Misschien niet ter plekke gemaakt, maar het receptuur is ontstaan en ontwikkeld in het hart van Wageningen. Een absolute topper die de Wageningse trots op je kaasplank brengt.

bottom of page